Претражи овај блог

среда, 13. мај 2020.

10. Ivica Dačić: ,,...ja mogu da vam garantujem da je TO verovatno smišljeno ranije''


Vakcine još nema, mnogi su već počeli da komentarišu. Na udaru se našao najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je izrazio sumnju u to čime ćemo biti vakcinisani (ako jednog dana bude pronađena vakcina, a pretpostavka je da je neće biti do sledeće godine). U ovu temu se uključio i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Gostujući na TV Prva, on je rekao da bi trebalo da bude globalne, zajedničke akcije, zajedničkog delovanja, nekog vrsta uputstva kako se ponašati ubuduće.

"Nas niko i ne pita, a nemate gde ni da govorite svoje mišljenje. Srbija nije među zemljama koje vode glavnu reč kada je ovo u pitanju. Srbija, na sreću, nije imala velike posledice. Sa druge strane i ne raspolažemo informacijama da bismo mogli da dajemo ocene. Jedino što kažemo da bismo trebalo da donesemo zajednički stav kako dalje. Ne zna se ništa o ovom virusu i svi bi morali da imaju uputstvo za postupanje u narednom periodu. To znači, od toga kako se virus prenosi pa nadalje, kako bismo mogli da oblikujemo naš život. Velike sile duguju svetu objašnjenje", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić
"Ako neko izmisli vakcinu i ona bude u septembru, ja mogu da vam garantujem da je to verovatno smišljeno ranije. Ne postoji mogućnost da vakcina bude testirana, proverena i bezbedna za tako kratko vreme. Prošli put kada je bila reč o drugim obilicima ptičji, svinjski, SARS - prvo su patentirali vakcinu, pa se pojavio virus. Ne znam ništa o tome, samo pratim to sa aspekta spoljne politike", rekao je Dačić.

Istakao je da su svima nama dužni da odgovore na ta pitanja. "Svaki građanin očekuje odgovor da li je ovaj virus nastao prirodnim putem ili ije potekao iz laboraotrije. Kada je Toni Bler bio u poseti Australiji, australijski premijer mu je dao mrtvu patku koju je on odneo u Britaniju na ispitivanje, gde su ustanovili da je iz SAD došao čip sa ptičjim gripom. Sprovođena je istraga i ustanovljeno je da je to tako. Neko duguje odgovore na ta pitanja, kako je moguće da se pandemije dese tako brzo i da virus mutira tako brzo", primetio je šef srpske diplomatije.

https://mondo.rs/Info/Srbija/a1318633/Vakcina-protiv-korona-virusa-

Нема коментара:

Постави коментар