Претражи овај блог

субота, 23. мај 2020.

Nikita Mihalkov: ,,Neprikazivanje moje emisije o Gejtsovoj nameri da čipuje ljude predstavlja cenzuru!''


U najnovijoj emisiji iz svoje autorske produkcije Mihalkov je izrazio sumnju da osnivač Majkrosofta namerava da čipuje celokupno stanovništvo planete (Lenta.ru, 2. 5. 2020)

Ruski glumac i režiser Nikita Mihalkov obratio se putem svog Jutjub kanala televiziji Rusija 24 izrazivši žaljenje povodom odluke da se ne prikaže najnovija emisija njegove produkcije u kojoj on govori o želji milijardera i filantropa Bila Gejtsa da čipuje celokupno svetsko stanovništvo.

Prema Mihalkovljevom mišljenju, odluka o zabrani prikazivanja njegove emisije pokazuje da postoje „neprikosnoveni“, kao i da „istina nikom nije potrebna“. „Žao mi je što se s programa uklanja jedna od retkih emisija, usput budi rečeno s ogromnom gledanošću, u kojima smireno i ozbiljno postavljamo pitanja i ujedno tražimo odgovore“, izjavio je Mihalkov, požalivši se na cenzuru.


Nikita Mihalkov
Režiser je napomenuo da ne zna hoće li se njegova autorska emisija i dalje prikazivati na navedenoj televiziji, primetivši i da je njegova emisija izazvala „histeričan strah“.

Prethodno je televizija Rusija 24 donela odluku da ne prokaže najnoviju emisiju iz serije autorskih emisije Nikite Mihalkova Besogon TV pod nazivom „Ko zaista vlada?“ («U kogo v karmane gosudarstvo?») , čija je premijera bila 1. maja. Vest je objavila agencija TASS pozivajući se na režiserovog predstavnika za štampu.


BALKANSKA GEOPOLITIKA (Blog Zorana Miloševića)

https://balkanskageopolitika.com/2020/05/04/nikita-mihalkov-neprikazivanje-moje-emisije-o-gejtsovoj-nameri-da-cipuje-ljude-predstavlja-cenzuru/

Нема коментара:

Постави коментар